سوال بسیاری از افراد قبل از اجرا کراتین تراپی این است که کراتین مو از چه موادی تشکیل شده؟ به طور کلی در اکثر محصولات کراتینه مو که در مرکز رنگ مو در مشهد مورد استفاده قرار می گیرد، پروتئین کراتین به صورت هیدرولیز برای تقویت استحکام وجود دارد.
از دیگر مواد می توان به فرمالدهید، گلوکسیلک یا کاربو سیستئین برای صافی مو، سیلیکون ها برای مقاومت در برابر حرارت، اسیدهای آمینه برای تغذیه، روغن و عصاره های طبیعی، مواد تثبیت کننده PH و نگهدارنده وجود دارند. ترکیب این محصولات بر اساس نوع کراتین ممکن است متفاوت باشد.
مواد تشکیل دهنده کراتینه مو
در مواد کراتینه مو از 7 ماده اصلی از جمله پروتئین کراتین، روغن های طبیعی، سیلیکون ها و فرمالدهید استفاده می شود که در ادامه به بررسی و معرفی این مواد تشکیل دهنده محصولات کراتین مو می پردازیم.
1. پروتئین کراتین برای افزایش استحکام موها
ماده اصلی تشکیل دهنده مو که موجب مقاومت در برابر عوامل خارجی می شود، پروتئین کراتین است. این ماده در اثر رنگ و دکلره غیراصولی، حرارت مستقیم و آلودگی به دلیل تغییر ساختارهای شیمیایی در مو کاهش پیدا می کند. اجرا کراتینه مو به دلیل داشتن کراتین هیدرولیز شده که به خوبی در عمق ریشه موها جذب می شود؛ این پروتئین را در ساختار موها افزایش می دهد تا بخش های آسیب دیده ترمیم یابند.
البته در مواردی که پوست سر بسیار خشک دیده شود یا شدت آسیب دیدگی موها زیاد باشد؛ مرکز کراتین مو در مشهد از محصولات حاوی کراتین خالص و تقویت شده استفاده می کند.
2. فرمالدهید، گلیوکسیلیک اسید یا کاربوسیستئین برای صاف کردن موها
موادی مانند فرمالدهیدها، گلیوکسیلیک اسید یا کاربو سیستئین برای تثبیت صافی مو پس از اجرا کراتین هستند.
در گذشته یکی از مواد اصلی محصولات مورد استفاده در کراتینه موها فرمالدهید بود؛ اما امروزه به دلیل خطرات بهداشتی، از این ماده در ترکیبات استفاده نمی شود. در محصولات نسل جدید برای صاف شدن موها گلیوکسیلیک اسید یا کاربوسیستئین وجود دارد؛ زیرا این مواد دارای ایمنی بالاتری هستند.
دقت داشته باشید که فرق احیای مو با کراتینه در این بخش حائز اهمیت است؛ زیرا در کراتینه، تمرکز بر روی تقویت، صافی و درخشش موها می باشد؛ اما احیای مو را با هدف ترمیم آسیب ها انجام می دهند.
3. سیلیکون ها برای حفاظت از موها در برابر حرارت
اگر بخواهیم بدانیم کراتین مو از چه موادی تشکیل شده، یکی از رایج ترین موادی که در این ترکیبات وجود دارد و در دسته سیلیکون ها قرار می گیرد، دایمتیکون و سیکلوپنتاسیلوکسان است.
این مواد با ایجاد یک لایه نازک بر روی موها، از آن ها در برابر حرارت اتو و سشوار محافظت کرده و مانع تبخیر رطوبت داخلی ساقه موها می شوند.
4. اسیدهای آمینه برای تقویت موها
از جمله اسیدهایی آمینه که وظیفه تقویت، بازسازی پیوندهای شکسته شده و سلامت موها را بر عهده دارند؛ می توان به سیستین، آرژنین، گلیسین و پرولین اشاره کرد. این ترکیبات علاوه بر کمک به بازسازی موها، آنها را درخشان و براق نشان می دهند.
توجه داشته باشید فرق کراتین و بوتاکس و پروتئین تراپی در هدف از اجرا آن ها است. کراتین با هدف تقویت موها انجام می شود؛ اما در بوتاکس دقت بر روی حجم دهی می باشد؛ در حالی که پروتئین تراپی مو در مشهد را برای احیا موهای آسیب دیده انجام می دهند.
5. روغن ها و عصاره های گیاهی برای کاهش اثرات شیمیایی
در ادامه جواب به سوال کراتین مو از چه موادی تشکیل شده؟ باید بگوییم یکی دیگر از موادی که در محصولات کراتینه دیده می شود، انواع روغن ها و عصاره های طبیعی است. از جمله رایج ترین این ترکیبات روغن آرگان، روغن نارگیل، جوجوبا، آووکادو و زیتون می باشند که نرمی و لطافت منحصر به فردی به موها می دهند.
در خدمات ویژه و vip مانند کراتین روسی در مشهد از محصولاتی استفاده می شود که علاوه بر کیفیت بالا، دارای انواع عصاره های گیاهی در فرمولاسیون خود هستند؛ این مورد ساقه موها را تقویت و آسیب ها را ترمیم می کند.
6. مواد تثبیت کننده PH برای جلوگیری از تغییر فرمول
برای سازگاری PH محصولات کراتینه مو با PH طبیعی موها، از سیتریک اسید در ترکیب شیمیایی محصولات استفاده می شود. وجود این ماده از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ زیرا در صورت عدم سازگاری مواد آسیب زیادی به موها وارد خواهد شد.
7. نگهدارنده ها برای جلوگیری از رشد باکتری های مضر
در فرمولاسیون محصولات کراتین مو ترکیباتی مانند سدیم بنزوات، پتاسیک سوربات و فنوکسی اتانول به جهت جلوگیری از رشد باکتری ها مضر استفاده می شود.
پس از کراتین کردن موها به چه نکاتی باید توجه کرد؟
حال که متوجه شدیم کراتین مو از چه موادی تشکیل شده، بهتر است بدانیم بعد از کراتینه کردن موها چگونه باید از آن ها مراقبت کرد.
- زمان بندی درست برای شستن موها: توجه داشته باشید که اگر پس از اجرا کراتین، موهای خود را قبل از گذشت 72 ساعت بشویید تاثیر این مواد بر روی موها بسیار کم خواهد بود.
- استفاده از محصولات مراقبتی ملایم: با توجه به وجود ترکیبات تهاجمی در برخی محصولات مراقبتی مو، باید دقت داشت که پس از کراتین کردن باید از محصول هایی استفاده شود که دارای این ترکیبات خصوصا سولفات نباشند.
- پرهیز از شستشو بیش از حد موها: توجه داشته باشید که شستشو زیاد موها با شامپو می تواند تاثیر کراتین را خیلی زود از بین ببرد.
- مراقبت ویژه: پیشنهاد می شود پس از کراتینه موها، از روبالشتی های ابریشمی که احتمال ابتلا به موخوره و اصطکاک را کاهش می دهند استفاده کنید.
سخن پایانی، بررسی اینکه کراتین مو از چه موادی تشکیل شده
در بررسی اینکه کراتین مو از چه موادی تشکیل شده، متوجه شدیم در این محصولات از 7 ماده اصلی تشکیل می شوند که هرکدام خاصیت مخصوصی نیز دارند. اصلی ترین ماده پروتئین کراتین است، این ماده که اغلب به صورت هیدرولیز شده در مواد کراتینه موجود می باشد ساقه موها را مستحکم می کند.
ماده بعدی فرمالدهید، گلیوکسیلیک اسید یا کاربو سیستئین است که خاصیت صاف کنندگی دارد. ماده دیگر انواع سیلیکون ها می باشد که از موها در برابر حرارت محافظت می کنند. از اسیدهای آمینه نیز در این مواد برای بازسازی و احیا مو استفاده شده است. همچنین در فرمولاسیون روغن های گیاهی، نگهدارنده ها و مواد تثبیت کننده PH وجود دارند.
سوالات متداول کراتین مو از چه موادی تشکیل شده
آیا کراتین کردن موها باعث ریزش می شود؟
اگر کراتین کردن موها به صورت حرفه ای و در مراکز تخصصی با مواد کیفیت بالا اجرا شود، معمولا موها دچار ریزش نمی شود.
ماندگاری کراتین مو چقدر است؟
به طور کلی در صورت نگهداری درست از موها و استفاده از مواد با کیفیت، معمولا 3 الی 6 ماه کراتین بر روی مو ماندگاری دارد.
آیا کراتین کردن رنگ مو را تغییر می دهد؟
تغییر رنگ مو بر اثر کراتین کردن بستگی به جنس مو دارد؛ اما به طور کلی می توان گفت بله، این امکان وجود دارد که پس از کراتینه کردن رنگ موها تغییر کند و روشن تر شود.